1983 – 1986

Miss Queens Pub 1983 - Miss Dizzy 002
De carrière van Tante Dees begint in 1983 als Miss Dizzy in Eindhoven. Aldaar deed zij negen jaar mee met de beroemde “Miss Queens Pub verkiezing” op koninginnedag. En ziedaar, de eerste keer won zij reeds de derde prijs. Tweemaal 1ste en een aantal keren 2de en 3de prijzen vielen haar ten deel. Ook in andere gelegenheden in Nederland, Duitsland en België won zij meerdere prijzen met nummers als: “Gigi l’amoroso”, “freedom to express yourself”, “star of Paris”, “une fille de tous les pays” e.a.

 

Miss Queens Pub - komische jodelactNa het succes van haar eerste optreden vormde Miss Dizzy een duo met Nicolette. Het duo heette Josephine & Daphne, genoemd naar de gelijknamige dames, nou ja dames (Tony Curtis & Jack Lemon) in de beroemde film met Marilyn Monroe “Some like it hot”. Nico en Hans werden al gauw Mini & Maxi en traden op in het hele land met bizarre bandparodiën. Leuk ander detail: op weg naar een optreden in “het Piggenhuis” in Breda, stopten ze onderweg steeds om vermomd als werksters bij medeweggebruikers de ruiten schoon te maken. Dit om alvast in de stemming te komen.

 

Miss Queens Pub 1983 - Miss Dizzy 001Zo kwamen ze ook terecht bij de nu vermaarde “Chez Manfred” in de halvemaansteeg in Amsterdam. Hier hebben ze hun herinnering levend gehouden door de hele zaak onder de rijst te strooien. De schoonmakers zullen hen vervloekt hebben. Bij hun meditatie show waarbij ze veelvuldig gebruik maakten van mysterieuze riten, rook, wierook, doodskoppen en bezweringen zijn er soms mensen gillend van angst weggerend. Zo echt kwamen ze over, hoewel het allemaal show was natuurlijk.