Dragshowbar de Lellebel is een café aan het begin van de Utrechtsestraat in Amsterdam, waar Desirée/Hans iedereen zich welkom wil laten voelen: naast de eerder genoemde travestieten, transgenders en transseksuelen zijn dit ook homo's, hetero's, lesbiennes en allochtonen. De Lellebel is een voorbeeld van een multiculturele smeltkroes waar respect voor elkaar centraal staat. Het 10-jarig bestaan werd gevierd met een groots galafeest in Grand Café L'Opéra aan het Rembrandtplein, schuin tegenover de Lellebel, aangeboden door een speciaal geformeerd feestcomité. De vele uitbundig uitgedoste trava's zorgden voor een ongekend ouderwetse sfeer.


Voor meer informatie: Hans Wijtenburg, tel. 06 - 27 41 39 20 of
hans@lellebel.nl
Bijgevoegde foto's: fotograaf John Melskens.
PERSBERICHT

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november is travestie artiest Desirée dello Stiletto uit naam van Hare Majesteit de Koningin door loco-burgemeester Tjeerd Herrema van Amsterdam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De uitreiking van het lintje vond plaats tijdens het Galafeest dat Desirée aangeboden werd ter ere van het 10-jarig bestaan van dragshowbar de Lellebel.
Voor zover bekend is Desirée dello Stiletto de eerste dragqueen die in vol ornaat een lintje opgespeld heeft gekregen.
Gedecoreerde Desirée, in het dagelijks leven beter bekend als Hans Wijtenburg, ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor travestieten, transgenders en transseksuelen.
Eind jaren '70 startte Hans in Eindhoven een nieuwe afdeling van Stichting De Kringen en  zette hij meerdere praatgroepen op, waaronder één specifiek gericht op mensen met transgender gevoelens. Daarnaast is hij voorzitter geweest van de werkgroep Homoseksualiteit en Geloof en was Hans als vrijwilliger actief bij het COC Eindhoven.
Begin jaren '90 verhuisde Hans Wijtenburg naar de Amsterdamse Bijlmer en werkte in diverse functies als vrijwilliger, waaronder bij bewonersvereniging Frissenstein en Amnesty International. Voor travestieten en mensen met transgender gevoelens organiseerde hij avonden in café de Biecht in de Kerkstraat. In 1997 richtte hij de multiculturele dragshowbar de Lellebel op.