Presentatie Botticelli

Persbericht: Omstreden remake van Sandro Botticelli komt naar Nederland

Amsterdam mei 2014

Op zondag 8 juni aanstaande gebeurt er iets unieks in De Lellebel: een internationaal beroemd en berucht kunstwerk wordt geschonken aan deze bar die sinds jaar en dag een ontmoetingsplek is voor iedereen die zich niets aantrekt van seksuele etiketten als man en vrouw.
Een fotocollage geïnspireerd op Botticelli’s werk De kruisiging van Jezus wordt onthuld in bijzijn van de kunstenaar Martijn Crowe.
Het fotocollage is omstreden. Eerder werden in Brazilië, Thailand en Argentinië exposities verboden. In dit werk gebruikt Crowe naaktmodellen uit de hele wereld, van alle sekses en leeftijden. In plaats van een lijdende Jezus is een uitnodigende transgender te zien: symbool voor diversiteit. Diversiteit die diverse religies prediken, maar niet bezigen!
Dit is een van de vele kunstwerken die Crowe met The Faketory de afgelopen jaren geproduceerd heeft in de strijd voor zichtbaarheid van mensen die niet in de normen van veel landen passen, en daardoor ongewenst verklaard worden.
Kunstenaar Martijn Crowe, die in Nederland is ter promotie van een internationale crowdfunding campagne voor het boek ’Dragqueens of the World’, zal ter plekke een lezing geven over het fenomeen dragqueens, waarnaar hij op alle continenten onderzoek heeft gedaan. Zijn team en hij werkten met lokale dragqueens aan portretten, verhalen en achtergrondinformatie over de cultuur rondom dragqueens en diversiteit. Om het boek ’Dragqueens of the World’ te produceren, is een internationale crowdfunding campagne gestart op Indiegogo.
Hans Wijtenburg, de eigenaar van de dragshowbar: “Het werk van Martijn Crowe heeft me diep geraakt. Hoewel ik al jaren in deze wereld rondloop, en weet hoeveel weerstand je nog steeds moet overwinnen, vind ik de bijdrage van dit werk aan het doorbreken van levensgevaarlijke taboes enorm. Het is een eer om dit werk in De Lellebel te hangen.”
Pers en genodigden zijn welkom bij de vernissage van dit werk op 8 juni tussen van 16.00 – 20.00 uur in De Lellebel, Utrechtsestraat 4, Amsterdam.
Aanmelden en meer informatie via contact@thefaketory.org / 06-17385262.
Een digitale reproductie van het werk sturen we in klein formaat mee.
www.dragqueens-oftheworld.com
www.thefaketory.org
www.lellebel.nl

kunstenaar Martijn Crowe

kunstenaar Martijn Crowe