Lellebel de Musical

lellebel_musical

Dragshowbar Lellebel in de Utrechtsestraat bestaat in november 20 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum wordt in oktober een musical gespeeld in het Polanentheater.

In het stuk Lellebel komen thema’s als discriminatie, geweld, liefde en identiteit aan bod. De musical gaat over Gerrit, een jongen die pas in de stad is komen wonen en daar allerlei personages tegenkomt, zoals Rodolfo de hippie, Peter de masseur, Ko de leather bear en een de transseksuele ex-danseres Nelly.

Hans Wijtenburg, of Tante Dees, heeft de musical zelf geschreven. Op 13 en 14 januari 2018 wordt de musical opnieuw opgevoerd in het Polanentheater. Een zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond voorstelling…!!!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar bij Café de Lellebel

“Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, en wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel.
Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LGBTI gemeenschap. Het verhaalt over een “hetero” jongeman en zijn avonturen in de wereld van transgenders, travestieten, homo’s en lesbiennes.
Het is een vrolijk verhaal, gelardeerd door vele originele songs met eigen teksten. Soms is de toon vrolijk, soms is er ook een boodschap die kan worden omschreven als: “ben wie je wilt zijn en laat je door je omgeving niet in een hokje plaatsen”. Ook geweld (potenrammen), discriminatie, drag shows, veilige haven en liefde komen ruim aan bod.

Gerrit is een luie jongeman die nog thuis woont bij zijn moeder. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam. Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals… Rodolfo, een hippie, Peter de masseur, Ko een leather bear, een de transseksuele ex danseres Nelly. Maar ook de travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage,komt hij tegen in zijn tocht door Amsterdam. Gerrit is op zoekt naar zijn eigen identiteit en komt daarbij vele valkuilen tegen en daardoor belandt hij in allerlei situaties. Hij is wars van de hokjesgeest, waar wij in Nederland nog al een handje van hebben. Doordat hij zo open staat voor alles, probeert hij ook het een en ander uit. Hij kleedt zich als vrouw, heeft seks met een man en uiteindelijk wordt hij verliefd op…. een travo.
In welk hokje willen wij hem indelen?
Moeilijk en gelukkig dan ook niet te plaatsen…..